Algemeen, Haar verzorging

Haar Elasticiteit

Samenda Bauer
Latest posts by Samenda Bauer (see all)

Hi friends,

Vandaag heb ik nog een artikel over haartypes ­čÖé

Ik kan uren praten over haar typen en alle informatie die daar achter zit, dus het is soms moeilijk dat allemaal in een artikel te zetten of in een categorie te plaatsen. Maar toch gaan we het proberen! Dit artikel gaat over haar elasticiteit en het gebruik van proteïne en vocht. De elasticiteit van je haar is heel erg belangrijk en vertelt je veel informatie over diens staat en behoefte.

Aunt Lucy’s Folk Sense

Hoe test ik de elasticiteit van mijn haar?
Het is heel simpel. Misschien weet je het zonder test ook, aangezien je elke dag met jouw haar in de weer bent. Of niet. Hier is de test;

Pak een haar (vast aan je hoofd ­čśë ) en rek deze uit. Haar rekt beter als het nat is, dus het advies is om deze test met nat haar uit te voeren.

  • Als je haar rekt en vervolgens naar de normale staat terug krimpt, dan heb je een normale elasticiteit.
  • Als je haar met rekken onmiddellijk breekt, duidt dit op lage elasticiteit.
  • Als je haar mee rekt, maar niet terug krimpt en alsnog breekt, heb je hoge elasticiteit.

Wat moet ik doen met de elasticiteit van mijn haar?
Zoals eerder genoemd is elasticiteit een belangrijke factor in jouw haar routine. Nat haar rekt dus beter. Conclusie hieruit kan dus zijn dat hydratatie voor elasticiteit zorgt (simpel denken). NaturallyCurly.com heeft een artikel geschreven over alle informatie hier achter. Als je geïnteresseerd bent in deze kennis, klik dan hier.

Er is een heel simpel systeem dat je kunt volgen zodat je de elasticiteit mee neemt in jouw routine.

Lage elasticiteit = hydratatie
Als je haar lage elasticiteit heeft, zal je voordeel hebben bij het gebruik van (natuurlijke) producten die jouw haar hydrateren. Dit zal helpen jouw haar elastischer te maken en voorkomt dat het breekt. Probeer gels en leave-ins (proteïne-vrij!).

Ik gebruik bijvoorbeeld mijn Aloe Vera gel waar ik veel baat bij heb. Aloe Vera gel is een humectant, dat betekent dat het vocht aan trekt en bij zich houdt.

Normale elasticiteit = balans
Yay, jouw haar is gezond elastisch! De boodschap die je hier uit kunt halen is dat je de balans van proteïne en hydratatie zo door moet zetten. Jouw (natuurlijke) producten slaan blijkbaar goed aan en blijken goed bij jouw elasticiteit te passen.

Hoge elasticiteit = proteïne
Als je haar erg elastisch is, zal je baat hebben bij het gebruik van (meer) proteïne. Als je haar te elastisch is kan je het op deze manier minderen. Probeer bijvoorbeeld een masker met eieren/yoghurt/banaan en/of avocado. Als je producten gebruikt, kijk dan voor proteïne rijkere producten voor jouw routine.I

Ik hoop dat dit je helpt! Wist jij al over haar elasticiteit? En hoe is de jouwe? Laat het weten! ­čÖé

<3 Samenda