Haar verzorging

Mijn routine voor het stylen van mijn krullen

Samenda Bauer
Latest posts by Samenda Bauer (see all)

Het stylen van krullen kan heel moeilijk zijn wanneer je geen (chemische) styling producten meer kan gebruiken of als je hier mee wilt stoppen. In dit artikel zal ik je vertellen hoe ik dat doe!

Allereerst wil ik graag even herhalen wat mijn wasmethode is (wellicht ten overvloede voor jou, maar voor nieuwkomers!). Ik was overbodige oliën en viezigheid uit met water – the Water Only method. Dit heeft geresulteerd in mijn gekrulde haar, dat had ik vroeger niet. Door deze methode is mijn haar dikker en ruwer, dus dat kan verschillen van jouw haar – mocht je een andere methode gebruiken. Houd dat in gedachten! We zijn er natuurlijk altijd voor persoonlijk advies en ik hoop dat mijn routine voor sommigen van jullie ook helpt.

Ik spoel mijn haar best vaak. Wanneer mijn krullen uitgezakt zijn of wanneer ik wil wassen. Dit is essentieel; mijn routine start met nat haar. 

Na een koude spoeling (!) voelt mijn haar ruw en in de klit door het water en de massage. Ik droog het druipende graag met een microvezel handdoek – zo voorkom ik pluis en dan wordt de bovenkant wat droger (dat drogen duurt heel lang bij mij).

Ik kam het een beetje uit met mijn vingers en het is ook een mogelijkheid te borstelen. Wanneer ik heb ontklit, is mijn haar meer stijl dan krullerig. Ik moet de krullen dus weer tot leven brengen 😉

Ik begin met wat gedestilleerd water op de krullen te sprayen. Ik had het dus al gedeeltelijk gedroogd, maar om mijn krullen meer op te laten krullen spray ik gedestilleerd water. Dan gebruik ik aloe vera gel om te voeden en ik knijp dat in mijn krullen naar mijn hoofdhuid toe. Zo krul je die krullen op. Wanneer ik genoeg structuur in mijn krullen zie en ik tevreden ben, pak ik mijn lijnzaadgel. Hiermee zet ik de krullen als het ware vast, omdat lijnzaadgel hard wordt als het droog is. Optioneel is om een heeeeel klein beetje olie op je handen te doen en de hardheid van die gel eruit te ‘wrijven’.

Hierna ga ik voorzichtig met mijn krullen om om ze niet te vernielen, en laat ik het aan de lucht drogen. En tadaaa! Gedefinieerde en gevoede krullen! 

De ene keer blijft dit langer zitten dan de andere keer en wanneer ik denk dat mijn krullen weer styling nodig hebben doe ik dit gewoon opnieuw! Even spoelen en de routine. Makkelijk he?

Laat het me weten als je meer uitleg nodig hebt of advies wilt. Je mag altijd contact met ons opnemen!

<3 Samenda

  1. Wondermiddel voor krullen - NoPooBoo

    5 juli 2019 at 08:35

    […] mijn artikel over de styling van mijn krullen na spoelen heb ik wat meer uitgelegd over het gebruiken van gel voor volume, krullen en hoe het ze […]

Comments are closed.