Hoofdhuid verzorging

De droge hoofdhuid exfoliëren

Melissa Lange

Een tijdje terug heb ik een hoofdhuid scrub tegen roos gepost op onze  Instagram. Deze keer wil ik een recept delen voor de droge hoofdhuid..

Geloof het of niet, ik heb opeens een droge hoofdhuid! Ik weet niet zeker wat het veroorzaakt heeft, ik vermoedt dat het verschillende oorzaken heeft: het weer is heel wisselend: de ene week veel zon en de week erna kan ik zo mijn winterjas weer aan. Ik ben ook gestopt met sporten een tijdje geleden omdat ik een hond geadopteerd heb waar ik meer tijd mee wil doorbrengen thuis. Ik wandel veel maar het is gewoon niet hetzelfde als sporten. Omdat het koud is en ik niet sport, drink ik minder water dan voorheen. Ik heb geen roos maar ik mis de natuurlijke oliën die mijn hoofdhuid produceerde om mijn haar verzorgd te houden. Dus, wat heb ik gedaan?

Ik weet dat appelazijn niet het beste in mijn hoofdhuid naar boven haalt, het laat mijn hoofdhuid alleen vettig eruit zien. Dat is natuurlijk niet wat ik wil, haha. Sinds mijn hoofdhuid erg droog was en ik het wilde stimuleren om meer talg aan te maken, gebruikte ik een hoofdhuid scrub. Dit keer voor een droge hoofdhuid. Omdat je het zachtjes in masseert op je hoofdhuid, stimuleer je het om talg aan te maken. Als je de juiste ingredienten gebruikt, zul je je hoofdhuid niet uitdrogen.

Wat heb ik gebruikt voor deze hoofdhuid scrub?

  •  Een deel amandelmeel als scrubmiddel
  •  Anderhalf deel raw honey voor vochtinbreng en glans
  •  7 druppels lavendel olie tegen de irritatie op mijn hoofdhuid
Na het uitzoeken van de ingredienten heb ik ze gemengd in een kom en zachtjes  ingemasseerd op mijn hoofdhuid voor ik mijn haar ging wassen (wel ingemasseerd in nat haar). Daarna vijftien minuten in laten trekken en spoelen met warm water. Na de scrub zul je een gevoede hoofdhuid hebben!Ik hoop dat mijn hoofdhuid weer gestimuleerd is om talg te produceren.

Ik hoop dat dit je motiveerd om een natuurlijke haarverzorging aan te nemen, wees niet bang om nieuwe dingen te proberen!
Laat je vraag of opmerkingen achter in de comments hieronder of stuur een priveberichtje!
Liefs,
Mel

Leave a Reply