Algemeen

Over appelazijn

Melissa Lange

In deze post wil ik je informeren over wat ik deed met appelazijn en waarom ik gestopt ben met het gebruiken ervan.

Wat zijn de voordelen van appelazijn voor je haar?

Appelazijn is om vele redenen erg goed voor je haar! Het hield mijn haar glad, ontklit en glanzend. Andere redenen om appelazijn te gebruiken:

  • Appelazijn is antimicrobieel en anti-schimmel.
  • Appelazijn zorgt voor de pH balans van je hoofdhuid en huid.
  • Appelazijn helpt om je haarschubben te sluiten (lees hier meer over in Samenda’s post).
  • Appelazijn voegt glans toe aan je haar (door het sluiten van de haarschubben).
  • Appelazijn is een goede haar ontklitter, het zorgt voor minder klitten in je haar.
Op onze Instagram pagina heb ik een tijdje geleden een post gemaakt over appelazijn. Ik heb het een lange tijd als conditioner gebruikt. Het heeft me goed geholpen om mijn haar er goed en glanzend uit te laten zien. Wat me wel opviel is dat mijn haar er vettig uit begon te zien bij mijn hoofdhuid. Sinds me dat opgevallen was gebruikte ik appelazijn alleen nog in mijn haarlengtes. 

Maar waarom ben ik volledig gestopt met het gebruiken van appelazijn?

Appelazijn is voor heel veel dingen goed, onder andere als natuurlijke toner voor je gezicht en schoonmaakmiddel voor je huis. Ik wil je er wel bij vertellen dat het ook je haar natuurlijk lichter kleurt. Dit gebeurt niet in een of een paar keer, maar wel op de langere termijn. Ik vind mijn haar het mooiste als het donker is dus ben ik gestopt met het gebruiken van appelazijn. Ik heb geprobeerd om mijn haar donkerder te maken met thee, maar dat heeft niet echt geholpen voor mij. Wat ik nu doe is de appelazijn vervangen door de honing spoeling waarover Samenda gepost heeft. Een keer per maand ongeveer gebruik ik een gelatine masker.

Ik mis appelazijn wel en als je het niet erg vindt dat het je haar wat lichter maakt, zal ik appelazijn zeker aanbevelen. Het heeft heel veel voordelen

Liefs,

Melissa

 

Leave a Reply